Redactie stage – RTL Boulevard

Solliciteer nu

Redactie stage – RTL Boulevard

Voor ons dagelijkse programma RTL Boulevard zijn we op zoek naar een redactie stagiair per september 2024. 

Het team

Als stagiair van RTL Boulevard kom je in één van de gezelligste tv-teams van Nederland te werken. Dagelijks maken we met tientallen collega’s een nieuwe uitzending. Als stagiair werk je samen met andere redacteuren, maar ook met productie, presentatie en de andere crew in de studio.

Oud-stagiair en inmiddels volwaardig redacteur Vivian: ‘’Ik heb mijn stage bij RTL Boulevard als een ontzettende leerzame, maar vooral ook leuke tijd ervaren! Op deze plek krijg je de mogelijkheid om te groeien, jezelf en je journalistieke vaardigheden verder te ontwikkelen en je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Heb je vragen of ergens hulp bij nodig? Dan staan de collega’s altijd voor je klaar. Ik ben dan ook heel blij dat ik na mijn stage geen afscheid heb hoeven nemen van deze plek en dat ik deel uit mag blijven maken van het team.’’

Doel van de stage

Als stagiair draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijks entertainmentnieuws-programma. We geven je een volledig inkijkje in de tv-wereld en hopen je hiermee extra enthousiast te maken.

Wat ga je doen?

Iedere dag beginnen we met een meeting. Tijdens deze ochtendvergadering bespreken we potentiële items voor de uitzending. We verwachten dat je de krant en nieuwssites dan al hebt gelezen en dat je ideeën hebt voor de uitzending. Verder leer je contact leggen voor interviews, bereid je items voor en leer je hoe je vakkundig moet researchen.

In de studio help je de uitzending zo actueel mogelijk te maken en ondersteun je presentatie en de deskundigen wanneer zij vragen hebben.

Wat kom jij brengen?

Ons programma bestaat uit vier pijlers: Entertainment, Crime, Lifestyle en Royalty. Wij verwachten dat je interesse hebt in deze belangrijke onderdelen en dat je net die ene vraag bedenkt die zorgt voor nieuws en discussie. Ook hou je dagelijks het entertainmentnieuws in de gaten en heb je geen 9-tot-5-mentaliteit.

Wat bieden wij?

  • Een geweldige stageplek met bijpassende stagevergoeding.
  • Je krijgt een eigen MacBook ten tijde van je stage.
  • De kans om na je stage te blijven werken voor RTL Boulevard.

Fremantle

The place creatives call home

Great ideas can come from anywhere. Which is why we’ll go anywhere to find the stories that haven’t been told and to tell them like no one else can. We connect the best creative talent and create timeless shows. Irresistible entertainment. From every corner of the world. For every corner of the world. The place creatives call home. The place we call home.

Fremantle Nederland is onderdeel van, één van ’s werelds grootste televisieproducenten. Per jaar creëert, ontwikkelt, produceert en distribueert Fremantle ruim 12.000 uur aan programma’s, en meer dan 70 formats in meer dan 30 landen. Je kent Fremantle onder andere van RTL Boulevard, The Masked Singer, Heel Holland Bakt, B&B Vol Liefde, Holland’s Got Talent, Ex On The Beach, Bureau Arnhem, Dream School, Mocro Maffia, Dirty Lines en Judas II.

Fremantle maakt producties met veel oog voor duurzaamheid en min mogelijk verspilling. Ons hele kantoor heeft groene energie en alle initiatieven/producties worden gemeten, zodat duidelijk is hoe duurzaam of groen een bepaald proces of productiewijze is.

Fremantle Nederland blijft groeien en daarom zijn we altijd op zoek naar talenten, zowel voor onze producties als voor de overhead teams zoals Finance, HR, Communicatie, Legal, IT.

Solliciteren?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.