Redactie stagiair Zeeman Confronteert

Solliciteer nu

Redactie stagiair Zeeman Confronteert

Bij Fremantle zijn we op zoek naar een redactie stagiair voor het programma Zeeman Confronteert. We zijn opzoek naar iemand die het team komt versterken en beschikbaar is vanaf september voor 4 á 5 maanden.

Wat ga je doen:

Altijd al nieuwsgierig hoe tv wordt gemaakt én een impact willen hebben? Dit is je kans. In het tv-programma Zeeman Confronteert doet Thijs Zeeman met zijn team het werk waar de politie machteloos staat. Samen met een klein team van redacteuren, producers en detectives werk jij als redactiestagiair mee om slachtoffers van stalking en diverse oplichtingspraktijken te helpen. Geen dag is hetzelfde. Als redactie-stagiair helpt je inhoudelijk mee aan de zaken die we in onderzoek nemen en start mogelijk zelf jouw eigen onderzoek op, help je mee met observaties, waarna daders kunnen worden geconfronteerd en slachtoffers worden geholpen!

Je werkt vooral samen met de twee redacteuren, de eindredacteur en onderzoeksleider Nico van den Dries, maar ook met presentator Thijs Zeeman, de productie-stagiair, producer en productieleider.

Wat ga je doen?

Met deze stage zal je een zaak tot in de puntjes goed voor te bereiden en tot een goed einde te brengen. Je bent succesvol als slachtoffers zich door jou gehoord voelen, je de juiste en relevante informatie kan overbrengen aan het team, kan verwerken tot een praktisch draaiboek met hoofd- en bijzaken, de stalker of oplichter geconfronteerd is met de informatie die jij samen met het team in het onderzoek naar boven hebt weten te brengen en je hebt meegedacht over hoe het verhaal tv-technisch het beste kan worden gebracht. Verder zal je onder andere de volgende taken op gaan pakken:

-       (onder begeleiding) zaken opstarten
-       Slachtoffers te woord staan
-       Dossiervorming
-       Interviews voorbereiden
-       Draaiboeken voorbereiden
-       Gedraaid materiaal bekijken en spotten
-       Inhoudelijk meedenken over zaken
-       Mee op observaties en confrontaties
-       Assisteren bij reconstructiedagen
-       Helpen bij studio-opnames

Herken jij je in dit profiel?

-   Je hebt inlevingsvermogen en een natuurlijke interesse in de mens
-       Je kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden
-       Je bent communicatief sterk
-       Je kan gestructureerd werken
-       Je bent gedreven
-       Je bent flexibel en kan snel schakelen
-       Geen 9 tot 17 mentaliteit
- Beschikbaar vanaf augustus/ september voor 4 á 5 maanden

Solliciteer

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.